Kategorie receptů
- Autor: tomato
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka | 180 |
Máslo | 10 |
Mrkev | 60 |
Rajčata | 400 |
Cibule | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Smetana zakysaná light průměr | 200 |
Energetická hodnota celkem: 4891 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 153,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1223 kJ
Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 38.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na másle orestujeme cibuli a mrkev (drobně pokrájené). Přidáme rajčata a 5 min podusíme, zalijeme 0,5l vývaru a vsypeme čočku. Vaříme asi 15-20 min než čočka změkne. V zakysané smetaně si rozmícháme mouku a přidáme k čočce. Vaříme dalších 5 min. Dochutíme česnekem, tymiánem, kari a tabascem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.